Animal Care
  • Disponibilitate: Fara stoc
  • Cod produs: D40
  • 14 zile drept de retur
  • Garantie: Conform producatorului

Ai intrebari legate de produs sau
te putem ajuta sa plasezi o comanda?
  • Comenzi telefonice
    0722-659-071
  • Contact prin email
    contact@inmed.ro

Doxycare® pentru căini și pisici

CompozițieDoxycare® 40: 40 mg doxiciclină/tab.

Indicații pentru utilizare: tratamentul infecțiilor bacteriene ale tractului respirator la pisici și câini, provocate de organisme sensibile la doxiciclină, incluzând: Staphylococcus aureus și alte Staphylococcus spp.Streptococcus spp., Bordetella bronchiseptica, Pasteurella spp.. Tratamentul  infecției cu Ehrlichia canistransmise de căpușe, la câini.

Cantități de administrat și calea de administrare: administrare orală. Doza este de 10mg de doxiciclina per kg greutate corporală pe zi. Se preconizează că cea mai mare parte a cazurilor de rutină vor răspunde după 5-7 zile de tratament. Tratamentul trebuie să continue timp de 2 până la 3 zile după vindecarea clinică, pentru infecțiile acute. În cazuri cronice sau refractare, poate fi necesară o durată mai mare a tratamentului până la 14 zile. Pentru tratamentul infecțiilor provocate de Ehrlichia canis doza este de 10 mg/kg/zi timp de 28 de zile. Comprimatele trebuie administrate împreună cu alimente. Pentru a asigura a dozare corectă, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil pentru a evita subdozarea.

Comprimatele pot fi divizate în 2 sau 4 părți egale, pentru a asigura administrarea adecvată a dozelor. Puneți comprimatul pe o suprafață plană, cu partea cu liniile de marcare în sus și cu partea convexă (rotunjită) spre suprafața respectivă. Jumătăți: apăsați cu degetele mari sau alte degete pe ambele părți ale comprimatului. Sferturi: apăsați cu degetul mare sau alt deget pe mijlocul comprimatului.

Contraindicații: nu se utilizează în cazurile de hipersensibilitate la substanța activă, la alte tetracicline sau la oricare dintre excipienți, nu se utilizează în cazurile de disfagie sau boli însoțite de vărsături, esofagită, si ulcerații esofagiene.

Precauții speciale pentru utilizare: a nu se depăși doza recomandată. Având în vedere că comprimatele sunt aromate, păstrați comprimatele într-un loc care nu este la îndemâna animalelor pentru a evita ingestia accidentală. Din cauza variabilității probabile (din punct de vedere temporal, geografic) a apariției rezistenței la doxiciclină a bacteriilor, se recomandă recoltarea de probe bacteriologice și efectuarea de teste de susceptibilitate. La utilizarea produsului trebuie să se țină cont de politicile antimicrobiene oficiale, naționale și regionale. Utilizarea produsului cu abaterea de la instrucțiunile furnizate de prospect, poate determina creșterea prevalenței bacteriilor rezistente la doxiciclină și poate determina scăderea eficienței tratamentului cu alte tetracicline, din cauza potențialului de apariție a rezistenței încrucișate. Tetraciclinele pot provoca reacții de hipersensibilitate (alergie). Spălați-vă pe mâini după utilizare. Dacă apar simptome în urma expunerii, cum este erupția cutanată tranzitorie, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați prospectul produsului.

Se eliberează numai pe bază de rețetă veterinară.

Mod de prezentare: cutii cu 250 tablete.Mod de prezentare: cutii cu 250 tablete.

Produse asemanatoate